Πώς να πετύχετε την ανάπτυξη λογισμικού Fintech το 2021;

2
Πώς να πετύχετε την ανάπτυξη λογισμικού Fintech το 2021;

Το Fintech δεν είναι μόνο ένα τσιτάτο. κάνει τη διαφορά στον οικονομικό κόσμο. Η Fintech ή η χρηματοοικονομική τεχνολογία είναι εταιρείες που παρέχουν προϊόντα ειδικά για την αυτοματοποίηση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για να βελτιώσουν τις εμπειρίες των πελατών και να κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη για όλους. Οι εταιρείες Fintech αναπτύσσουν εξαιρετικά προϊόντα και φέρνουν νεότερους τρόπους για τον εξορθολογισμό των τραπεζικών διαδικασιών, των συναλλαγών πληρωμών, των επενδύσεων και της διαχείρισης χρημάτων.

Εδώ που τα λέμε, σχεδόν το 96% των πελατών σε όλο τον κόσμο έχουν τουλάχιστον μία εφαρμογή fintech εγκατεστημένη στα κινητά τους τηλέφωνα. Το Fintech σχετίζεται με τις τράπεζες και είναι μια ευρεία έννοια και περιλαμβάνει ασφαλιστικούς τομείς, δανεισμούς, κρυπτογράφηση και άλλους παρόμοιους παγκόσμιους τομείς. Το Fintech ανοίγει ατελείωτες πόρτες ευκαιριών για επίδοξους επιχειρηματίες, οπότε αν είστε ένας από αυτούς, ακολουθήστε τις συμβουλές που δίνονται σε αυτό το ιστολόγιο για να πετύχετε με την ανάπτυξη του fintech το 2021:

Εξοικειωθείτε με τους Κανονισμούς Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τις παγκόσμιες κανονιστικές συμμορφώσεις εάν θέλετε να δημιουργήσετε και να αναπτύξετε τη λύση fintech σας. Αυτά τα πρότυπα διασφαλίζουν ότι το fintech σας συμμορφώνεται με όλες τις πολιτικές, όπως οδηγίες AML (κατά του ξεπλύματος χρήματος), PCI DSS, KYC και GDPR. Είναι δική σας ευθύνη να μάθετε για αυτούς τους κανονισμούς και να γνωρίζετε τις λεπτομέρειες πριν κάνετε το επόμενο βήμα. Επιπλέον, εάν θέλετε να ξεκινήσετε την εκκίνηση σας παγκοσμίως, τότε αυτοί οι νόμοι θα επηρεάσουν την επιχείρησή σας. Για να διασφαλίσετε ότι το fintech σας πληροί τις κανονιστικές συμμορφώσεις, τώρα έχει εισαχθεί και το regtech στην αγορά, το οποίο αντικαθιστά τους μη αυτόματους ελέγχους.

Περιορίστε τη θέση σας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν τόσοι πολλοί κλάδοι του fintech, επομένως πρέπει να προσδιορίσετε τη θέση σας ανάλογα. Επιπλέον, πρέπει να προσδιορίσετε το κοινό-στόχο σας. Επίσης, σκοπεύετε να κάνετε αυτό το προϊόν προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο ή περιορίζεται σε συγκεκριμένο αριθμό περιοχών; Μπορείτε να επιλέξετε από τους παρακάτω κλάδους για να ξεκινήσετε: δανεισμός, μεταφορά χρημάτων, δάνεια, ασφάλειες, blockchain, mobile banking, crowdfunding, διαχείριση επενδύσεων και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Εκτελέστε μια ανάλυση ανταγωνιστών

Καθώς το fintech κερδίζει εξαιρετικά δημοτικότητα, επομένως πρέπει να έχετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά και για αυτό πρώτα, πρέπει να γνωρίζετε τι προσφέρουν οι ανταγωνιστές σας. Μελετήστε διεξοδικά τον ανταγωνισμό σας, κάντε έρευνα σε βάθος για αυτούς. Δείτε τι κάνουν διαφορετικά από ότι οι πελάτες προτιμούν να πηγαίνουν σε αυτούς ή να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους. Βάσεις πάνω στις οποίες μπορείτε να καταλήξετε σε ένα μοναδικό δικό σας ολοκληρωμένο σχέδιο. Το προϊόν σας fintech πρέπει να προσφέρει κάτι μοναδικό και διαφορετικό για τους πελάτες του.

Δημιουργήστε τη δική σας ομάδα

Η ύπαρξη μιας έμπειρης ομάδας είναι ένα πλεονέκτημα που γνωρίζει τόσο το μάρκετινγκ όσο και τις τεχνικές πτυχές του έργου fintech για τη δημιουργία μιας μοναδικής εφαρμογής fintech.

Μπορείτε να αναθέσετε σε τρίτους μια εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών fintech από μια πιο οικονομική τοποθεσία, αλλά με κορυφαίους τεχνικούς εμπειρογνώμονες. Αυτοί οι προγραμματιστές οικονομικών εφαρμογών offshore θα συνεργαστούν με την επιτόπια ομάδα σας για τη δημιουργία του λογισμικού ή της εφαρμογής με λογικό κόστος. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ομάδα ειδικών που γνωρίζει τις λεπτομέρειες της διαχείρισης έργου, του μάρκετινγκ και της ανάπτυξης.

Αίτηση για Επιλογές Χρηματοδότησης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λάβετε χρηματοδότηση για τις νεοφυείς επιχειρήσεις σας, όπως επιλογές crowdfunding, επιχειρηματικά κεφάλαια, δάνεια από τράπεζες, επενδύσεις από διαγωνισμούς startup, επενδυτές αγγέλων και άλλα. Αλλά η συμβουλή είναι να έχετε ένα ελάχιστο βιώσιμο προϊόν που θα εμφανίζεται ως αποδεικτικό στοιχείο για να εξασφαλίσετε την αρχική σας χρηματοδότηση.

Σχεδιασμός και ανάπτυξη

Αφού δημιουργήσετε την ομάδα σας και εξασφαλίσετε τη χρηματοδότηση, το τελικό βήμα είναι να ξεκινήσετε τη διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξής σας. Το UI/UX είναι πολύ σημαντικό, επειδή η επιτυχία της εφαρμογής fintech εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χρηστικότητα και τη φιλικότητα προς τον χρήστη.

Αρχικά, αναπτύσσετε τα wireframes, σχεδιάζετε τις διεπαφές, τοποθετείτε το περιεχόμενο και, στη συνέχεια, δημιουργείτε πρωτότυπο για τον καθορισμό του ταξιδιού του πελάτη και της φιλικότητας προς τον χρήστη – το πρωτότυπο είναι να δείξει πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή και θεωρείται σημαντικό μέρος του σχεδιασμού UX. Στη συνέχεια, προωθείτε τα πρωτότυπα στην ομάδα ανάπτυξης και όλα τα στοιχεία, ώστε να ξεκινήσουν τη διαδικασία σχεδιασμού. Οι ειδικοί διασφάλισης ποιότητας διασφαλίζουν ότι το λογισμικό είναι χωρίς σφάλματα, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης. Το QA είναι μια συνεχής διαδικασία, ακόμη και μετά την ανάπτυξη της εφαρμογής στους διακομιστές. Οι δοκιμές, η αναβάθμιση και η συντήρηση δεν σταματούν ποτέ.

Η όλη ιδέα των αναβαθμίσεων και της συντήρησης είναι να διασφαλιστεί η μέγιστη ικανοποίηση των χρηστών. Η υπέρ-συμβουλή είναι να ξεκινήσετε από μικρά με το προϊόν σας, να προσφέρετε μόνο πολύτιμα και ουσιαστικά χαρακτηριστικά, μπορείτε να συνεχίσετε να κλιμακώνεστε σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς.

Μερικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά την κατασκευή του προϊόντος σας Fintech

Μη γνωρίζοντας το κοινό-στόχο σας

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε την αγορά-στόχο σας. Προσπαθήστε να μην τα παραβλέψετε. Κατανοήστε τα σημεία πόνου τους και στη συνέχεια προσφέρετε μια λύση που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Επίσης, για να διασφαλιστεί ότι η ανάγκη υπάρχει στην πραγματικότητα, η καλύτερη επιλογή είναι να εκτελέσετε μια ενδελεχή ανάλυση και να πραγματοποιήσετε έρευνες για να δείτε το πραγματικό πρόβλημα και να προσφέρετε τελικά την καλύτερη δυνατή λύση.

Το να είσαι θύμα από περιττούς περισπασμούς

Θα έχετε πολλούς περισπασμούς κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας. Προσπαθήστε όμως να μην απομακρυνθείτε από το δρόμο σας. Έχετε ένα καθορισμένο σχέδιο και ακολουθείτε; Μπορεί να υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου μπορεί να χρειαστεί να τροποποιήσετε λίγο το σχέδιό σας και αυτό είναι εντάξει, αλλά ο τελικός στόχος πρέπει να παραμείνει ο ίδιος. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές όσον αφορά το tech stack, οπότε μην παρασυρθείτε.

Πρόσληψη λάθος προγραμματιστών λογισμικού Fintech

Η πρόσληψη μιας ομάδας ειδικών προγραμματιστών εφαρμογών fintech είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Διότι εάν προσλάβετε λιγότερους τεχνικούς ανθρώπους που δεν έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες μπορεί να αποδειχθούν άσχημα για εσάς και το έργο. Η εύρεση της σωστής ομάδας είναι σημαντική για την επιτυχία. Αλλά τις περισσότερες φορές, οι startups fintech λειτουργούν με προϋπολογισμό, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να προσλάβετε τους κατάλληλους ανθρώπους που είναι ειδικοί στους τομείς τους, για να μην αναφέρουμε το κόστος πρόσληψης, πρόσληψης και εκπαίδευσης υπαλλήλων. Επομένως, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες ένα εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού fintech. Επειδή πιστέψτε με, γνωρίζουν όλα τα στοιχεία της διαδικασίας ανάπτυξης fintech, μπορούν να προσφέρουν έγκαιρα και η εξωτερική ανάθεση είναι πολύ οικονομική.

Τάσεις στην ανάπτυξη εφαρμογών Fintech

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply