Πώς να αφαιρέσετε το φόντο χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ενός κλικ στο Adobe Photoshop CC 2020

2
Πώς να αφαιρέσετε το φόντο χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ενός κλικ στο Adobe Photoshop CC 2020

Μάθετε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε φόντο από τις φωτογραφίες σας χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ενός κλικ στο Adobe Photoshop CC 2020!

Θα σας διδάξω δύο μεθόδους για το πώς μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα φόντο στο Adobe Photoshop CC 2020 χρησιμοποιώντας τη μέθοδο με ένα κλικ και την ταχύτερη ροή εργασιών τεχνικής κάλυψης για να αφαιρέσετε εύκολα φόντο από εικόνες!

Ακολουθήστε αυτό το εκπαιδευτικό βίντεο, το οποίο μπορείτε να βρείτε παρακάτω ή ακολουθήστε τον οδηγό βήμα προς βήμα σε αυτό το άρθρο.

Εκμάθηση βίντεο

Δείγματα φωτογραφιών

adobe-photoshop-cc-2020-remove-background-sample-photo-2

Οδηγός βήμα προς βήμα

Μέθοδος αφαίρεσης φόντου με ένα κλικ

Αυτή η δυνατότητα είναι μια νέα δυνατότητα που διατίθεται μόνο στην έκδοση Adobe Photoshop CC 2020.

 1. Προχωρήστε και ανοίξτε το επίπεδο εικόνας στο οποίο θέλετε να αφαιρέσετε την εικόνα φόντου.
 2. Βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο είναι ξεκλείδωτο και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις επιλογές των Windows και φροντίστε να ανοίξετε τον πίνακα ιδιοτήτων.
 3. Ενώ κάνετε κλικ στο ξεκλείδωτο επίπεδο, κάντε κύλιση προς τα κάτω στον πίνακα ιδιοτήτων μέχρι να δείτε το τμήμα “Γρήγορες ενέργειες” όπου μπορείτε να βρείτε ένα κουμπί αφαίρεσης φόντου.
  • Εάν το κουμπί είναι απενεργοποιημένο, δοκιμάστε να μετατρέψετε το στρώμα σας σε επίπεδο ράστερ ή έξυπνο αντικείμενο.
 4. Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί αφαίρεση φόντου.
 5. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του εντοπισμού του θέματος και τώρα θα διαχωρίσει το θέμα από το φόντο.

Μέθοδος κάλυψης

 1. Προχωρήστε και ανοίξτε το επίπεδο εικόνας στο οποίο θέλετε να αφαιρέσετε την εικόνα φόντου.
 2. Κάντε κλικ στο εργαλείο γρήγορης επιλογής στην αριστερή γραμμή εργαλείων του Adobe Photoshop CC 2020.
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής και μάσκας στο επάνω κέντρο του Photoshop ενώ επιλέγετε ένα επίπεδο και χρησιμοποιείτε το εργαλείο γρήγορης επιλογής.
 4. Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα εργαλείων γρήγορης επιλογής για να βουρτσίσετε τις περιοχές που θέλετε να συμπεριλάβετε στη μάσκα.
  • Συμβουλή: Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα στην επάνω δεξιά πλευρά του παραθύρου επιλογής και κάλυψης. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε τη λειτουργία προβολής σε “Επικάλυψη” και να προσαρμόσετε την αδιαφάνεια ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
 5. Μόλις κάνετε την επιλογή σας, προχωρήστε και χρησιμοποιήστε το εργαλείο βελτιστοποίησης άκρων ακριβώς κάτω από το πινέλο γρήγορης επιλογής.
 6. Προσαρμόστε το πινέλο ανάλογα (μην χρησιμοποιείτε πολύ μικρό πινέλο, θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να το επεξεργαστείτε ή πολύ μεγάλο πινέλο, καθώς θα χαλάσει τις λεπτομέρειες)
  • Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε το ALT + Scroll για μεγέθυνση/σμίκρυνση της εικόνας και χρησιμοποιήστε το SPACEBAR για να μετακινηθείτε γύρω από την εικόνα για να πλησιάσετε τις άκρες.
 7. Μόλις έχετε μια καθαρή μάσκα, προσαρμόστε το φτερό στο 2-4 και το φτερό στο 1-3 (όχι πολύ ψηλά) και στις ρυθμίσεις εξόδου, επιλέξτε την επιλογή “απολύμανση” για να καθαρίσετε περαιτέρω τη μάσκα σας.
 8. Μόλις τελειώσετε, πατήστε το κουμπί ok και τώρα θα δημιουργήσει τη μάσκα σας.
 9. Voila! Διαχωρίσατε το θέμα από το φόντο.

Σχετικά Άρθρα

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply