Καλύτερες πέτρες ακονίσματος το 2022

0
Καλύτερες πέτρες ακονίσματος το 2022

Καλύτερος
Πέτρες ακονίσματος
TechnoBuffalo
2022

Έχετε μια λεπίδα που χρειάζεται ακόνισμα; Η πέτρα ακονίσματος μαχαίρι από ακονόπετρα Κοφτερό βότσαλο είναι μια πέτρα δύο όψεων με βάση από μπαμπού και είναι η πέτρα ακονίσματος που προτείνουμε. Μας αρέσουν οι διαφορετικοί κόκκοι και ο οδηγός διδασκαλίας που περιλαμβάνεται. Έχουμε μερικά αγαπημένα, μερικά που λειτουργούν καλύτερα από άλλα για διάφορες ανάγκες ακονίσματος, και ορίστε.

Καλύτερο συνολικά: Sharp Pebble Premium Whetstone

Οι αρχάριοι και οι έμπειροι επαγγελματίες θα εκτιμήσουν την πέτρα διπλής όψης από το Sharp Pebble. Για όσους αρχίζουν να ακονίζουν, ο οδηγός γωνίας που περιλαμβάνεται είναι ένας εύκολος τρόπος για να μάθουν την τεχνική. Απλώς σύρετε τον οδηγό γωνίας σε οποιοδήποτε μαχαίρι και τοποθετεί τη λεπίδα στη σωστή γωνία για εσάς. Εξυπνος!

Υπάρχουν δύο αντοχές σε αυτό το ασβεστόλιθο. Η μία πλευρά βαθμολογείται με 1.000 και η άλλη με 6.000. Η κάτω πλευρά της άμμου χτίζει αποτελεσματικά ένα γείσο και μαχαίρια και εργαλεία καθώς γλιστρά ομαλά πάνω στην επιφάνεια της εμποτισμένης πέτρας. Η πλευρά των 6.000 grit είναι λίγο πιο απαλή και σχεδόν σαν κιμωλία, καθιστώντας δύσκολη την απόκτηση ενός όμορφου γυαλίσματος στο τέλος. Με εξάσκηση, μπορεί να επιτευχθεί, αλλά οι αρχάριοι μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα.

Λατρεύω την αδιάβροχη αντιολισθητική βάση από μπαμπού. Ακόμη και όταν η πέτρα είναι υγρή, κρατά τα πάντα σταθερά στη θέση τους, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στην εργασία που έχετε. Ο περιλαμβανόμενος οδηγός ακονίσματος μαχαιριών είναι λεπτομερής και παρέχει καλά εισαγωγικά μαθήματα σχετικά με τον τρόπο χρήσης μιας πέτρας. Για φθαρμένα μαχαίρια, εργαλεία σκαλίσματος ή ακόμα και τσεκούρια που χρειάζονται λείανση, αυτή είναι μια εξαιρετική δέσμη που λειτουργεί καλά με μια ποικιλία λεπίδων.

Πλεονεκτήματα:

 • 1.000/6.000 waterstone
 • Αντιολισθητική θήκη από μπαμπού
 • Δωρεάν οδηγός ακονίσματος μαχαιριών
 • Κατάλληλο για τις περισσότερες λεπίδες
 • Περιλαμβάνει γωνιακό οδηγό

Μειονεκτήματα:

 • Δύσκολο να βρεις ένα καλό γυαλιστικό

Καλύτερο ΣυνολικάSharp Pebble Premium Whetstone

Μια πέτρα πολλαπλών χρήσεων

Αυτή η πέτρα διπλής όψης χρειάζεται μόνο νερό και γράσο αγκώνων για να ακονίσει τις άκρες της λεπίδας. Είναι ιδανικό για μαχαίρια και εργαλεία κουζίνας.

Η καλύτερη αξία: Μαχαιροπήρουνα Whetstone 20-10960

Αυτή η πέτρα ακονίσματος από την Whetstone Cutlery είναι επίσης διπλής όψης. Η μία πλευρά είναι 400 grit και η άλλη 1.000. Το κάτω τρίξιμο αφαιρεί εγκοπές από τις λεπίδες και ακονίζει τα θαμπά μαχαίρια και τα εργαλεία όπως θα έπρεπε. Το flipside βελτιώνει την άκρη και το γυαλίζει με σαν καινούργια λάμψη. Καμία πλευρά αυτής της πέτρας δεν έχει ετικέτα. Δεν είναι δύσκολο να πει κανείς ποια πλευρά, αλλά οι αρχάριοι θα θέλουν να το σημειώσουν.

Αυτή η πέτρα πρέπει να εμποτιστεί και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με λάδι. Ένα μακρύ μούλιασμα 12-24 ωρών φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα. Δεν περιλαμβάνεται αντιολισθητική βάση, αλλά η τοποθέτηση μιας στεγνής πετσέτας ή λαστιχένιου χαλιού κάτω από την πέτρα λειτουργεί εξίσου καλά για να τη συγκρατεί σταθερά στη θέση της.

Αυτή είναι μια εξαιρετική πέτρα για την αποκατάσταση της ευκρίνειας σε χτυπημένα μαχαιροπίρουνα, ψαλίδια, μαχαίρια τσέπης, ακόμη και εργαλεία κηπουρικής. Είναι επίσης αρκετά μεγάλο για να χειρίζεται τσεκούρια και τσεκούρια. Και για την τιμή, είναι μια συμφωνία που δεν πρέπει να παραλείψετε.

Πλεονεκτήματα:

 • 400/1.000 κόκκοι
 • Ακονίζει όμορφα
 • Μακράς διαρκείας
 • Φτηνός

Μειονεκτήματα:

 • Οι κόκκοι δεν φέρουν ετικέτα
 • Χωρίς κάτοχο ή θήκη

Η καλύτερη αξίαΜαχαιροπήρουνα Whetstone 20-10960

Παζάρι σε κάθε τιμή

Θα επαναφέρετε την ευκρίνεια σχεδόν σε οποιαδήποτε λεπίδα με αυτήν την πέτρα ακονίσματος διπλής όψης. Είναι ένα παζάρι σε κάθε τιμή!

Οι καλύτερες πέτρες υψηλής άμμου: BearMoo Whetstone 2-σε-1

Η προσφορά του BearMoo χαρακτηρίζεται καλύτερα ως πέτρα ακονίσματος και φινιρίσματος στη μέση του δρόμου. Και οι δύο πλευρές αυτής της πέτρας έχουν υψηλή άμμο, βαθμολογούνται με 3.000 και 8.000. Στην ιδανική περίπτωση, θα θελήσετε να ξεκινήσετε με κάτι πιο χονδροειδές εάν πρέπει να τρίψετε τις ατέλειες της λεπίδας. Αυτή η πέτρα ακονίσματος δεν είναι για χτυπημένα μαχαίρια που πρέπει να ξαναζωντανέψουν, αλλά για μαχαιροπίρουνα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποια μαχαίρια τακτοποίησης ή τσέπης που απαιτούν πιο αιχμηρή άκρη.

Πρόκειται για λευκές πέτρες κορούνδιου υψηλής ποιότητας. Η κάτω πλευρά άμμου δημιουργεί μια ωραία λοξότμηση στα ξυραφάκια και τα μαχαίρια, και η πλευρά με την υψηλότερη άμμο γυαλίζει το μέταλλο και ακονίζει την άκρη. Δεδομένου ότι αυτά είναι στην πιο μαλακή πλευρά λόγω του υψηλού τους τριχώματος, χρειάζεται μόνο να μουλιάσουν σε νερό για λίγα λεπτά πριν από τη χρήση. Φυσικά, θα θέλετε να ρίχνετε ξανά σταγόνες νερού ενώ εργάζεστε για να αποτρέψετε το στέγνωμα των λίθων και το ξύσιμο της λεπίδας σας.

Αυτό το σετ συνοδεύεται από έναν οδηγό γωνίας μαχαιριού για να διατηρείτε σωστά τις πατούσες του μαχαιριού σας ευθυγραμμισμένες και δύο βάσεις σιλικόνης για να μην μετακινείται η πέτρα ενώ εργάζεστε. Εάν αυτό που χρειάζεστε είναι μια πέτρα ακονίσματος που δίνει στις θαμπά λεπίδες μια γυαλισμένη, ακονισμένη άκρη, αυτό το σετ αξίζει κάθε δεκάρα.

Πλεονεκτήματα:

 • 3.000/8.000 κόκκο
 • Περιλαμβάνει δύο θήκες σιλικόνης
 • Λευκό κορούνδιο υψηλής ποιότητας
 • Προμηθευτός
 • Περιλαμβάνεται οδηγός μαχαιριού

Μειονεκτήματα:

 • Δεν είναι αρκετά τραχύ για να εξομαλύνει τη ζημιά

Οι καλύτερες πέτρες υψηλής άμμουBearMoo Whetstone 2-σε-1

Ομαλή εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος

Πέτρες υψηλής ποιότητας, ένας οδηγός μαχαιριού και δύο βάσεις σιλικόνης το καθιστούν το σετ που πρέπει να αποκτήσετε εάν χρειάζεστε μια πέτρα για το φινίρισμα.

Καλύτερο Tri Hone: Το TRI-6 του Smith

Το σύστημα ακονίσματος πέτρας από το Smith’s έρχεται με δύο πέτρες Αρκάνσας και μία χονδροειδή συνθετική πέτρα. Ο συνδυασμός μπορεί να σας μεταφέρει από την αρχή μέχρι το τέλος με σχεδόν οποιαδήποτε λεπίδα, συμπεριλαμβανομένων των θαμπών μαχαιριών και του σπάνια χρησιμοποιούμενου μαχαιριού τσέπης που έχετε μαζί σας κάθε μέρα.

Αυτό το τρίο από πέτρες είναι τοποθετημένο σε μια περιστρεφόμενη τριγωνική πλαστική βάση. Λαστιχένια επένδυση στο κάτω μέρος της πέτρινης βάσης για ασφάλεια. Οι οδηγοί γωνίας σε κάθε πέτρα επιταχύνουν τη διαδικασία ακονίσματος και δίνουν στους αρχάριους ένα σημαντικό πόδι επάνω.

Εάν έχετε να κάνετε με μικρά σκεύη, εργαλεία σκαλίσματος ή ξυραφάκια, αυτό θα χρησιμεύσει καλά ως το κύριο σύστημα πέτρας σας. Η επιφάνεια είναι μάλλον μικρή, επομένως δεν είναι η πέτρα ακονίσματος που θέλετε για τσεκούρια, τσεκούρια ή μακριά μαχαίρια σεφ. Για όσους θέλουν ένα σετ πέτρες που ταιριάζει στις περισσότερες, καλό θα είναι να συνδυάσετε το Smith’s.

Πλεονεκτήματα:

 • Χονδρές, μέτριες και λεπτές πέτρες
 • Δροσερή πέτρινη βάση περιστροφής
 • Αντιολισθητική βάση από καουτσούκ
 • Περιλαμβάνεται οδηγός γωνίας ακονίσματος
 • Ιδανικό για μαχαίρια και ξύλινες σμίλες

Best Tri HoneΤο TRI-6 του Smith

Τρεις πέτρες στην τιμή του ενός

Αυτή η μικρή τριάδα από πέτρες μπορεί να σας ταξιδέψει από την αρχή μέχρι το τέλος. Περιλαμβάνονται χοντρές, μεσαίες και λεπτές πέτρες σε περιστρεφόμενη βάση.

Καλύτερες πέτρες διαμαντιών: Τεχνολογία Diamond Machine

Οι ασβεστόλιθοι διαμαντιών βραβεύονται για το ακριβές ακόνισμά τους και την εμπειρία χωρίς χάος. Η Diamond Machine Technology (DMT) κέρδισε έναν νικητή με αυτό το τρίο από πέτρες ακονίσματος.

Η πιο χοντρή πέτρα σε αυτό το σετ είναι 325 grit και λειαίνει αποτελεσματικά και καθαρά τις εγκοπές και τις γρατσουνιές. Η πέτρα 600 grit βγάζει μια ακονισμένη άκρη με λίγη προσπάθεια και η πέτρα 1200 grit βάζει ένα φινίρισμα καθρέφτη στη λεπίδα σας. Είναι ένα υπέροχο σετ, και οι παλιοί και οι αρχάριοι θα λατρέψουν ότι μπορούν να ακονιστούν στεγνά ή με ένα γρήγορο μούλιασμα σε νερό.

Αυτές οι πέτρες φτάνουν σε ένα λαδωμένο ξύλινο κουτί. Φαίνεται καλό από έξω, αλλά θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να μετακινήσετε τις πέτρες σε ένα αδιάβροχο σύστημα αποθήκευσης. Όταν αυτό το κουτί βραχεί, παραμορφώνεται και κάνει τις πέτρες να γίνονται εύθραυστες. Αυτές οι πέτρες διαμαντιών είναι φανταστικές για τα πάντα, από μαχαίρια κουζίνας μέχρι κατσαβίδια και ίσια ξυράφια.

Πλεονεκτήματα:

 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στεγνό ή με νερό
 • Οι πέτρες δεν βουλώνουν ποτέ
 • 325/600/1200 κόκκος
 • Πολύ καθαρό
 • Αποτελεσματικός

Μειονεκτήματα:

 • Το φτηνό κουτί αποθήκευσης δεν είναι αδιάβροχο

Οι καλύτερες πέτρες διαμαντιώνΤεχνολογία Diamond Machine

Τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος του ακονίσματος

Τρεις πέτρες διαμαντιών με ποικίλο τρίξιμο μπορούν να χειριστούν οποιοδήποτε μαχαίρι ή εργαλείο από την αρχή μέχρι το τέλος.

Καλύτερο φορητό: Λάνσκι Πακ

Το Lansky Puck είναι λίγο πιο φαρδύ και παχύτερο από ένα τσαντάκι χόκεϊ και τόσο φορητό που μπορείτε να το πάρετε σε οποιαδήποτε εργασία. Αυτή η πέτρα είναι διπλής όψης, με τη χοντρή πλευρά να είναι γραμμένη στα 120 grit και τη λεπτότερη πλευρά στα 280 grit. Δεδομένου ότι αυτή η πέτρα ακονίσματος χρησιμοποιείται καλύτερα στο χωράφι, δεν χρειάζεστε λάδι ακονίσματος. Λίγο νερό (ή φτύσιμο αν είστε απελπισμένοι) κάνει το κόλπο.

Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου πέτρες για όλες τις χρήσεις. Είναι εξαιρετικό για σκληρυμένες λεπίδες που δεν φαίνεται να τραβούν την προσοχή όσο θα έπρεπε. Πράγματα όπως λεπίδες, τσεκούρια, τσεκούρια, ψαλίδια και εργαλεία μπορούν να ξαναζωντανέψουν με αυτό το μικρό ξωτικό.

Επειδή το τρίξιμο και στις δύο πλευρές είναι σχετικά χονδροειδές, εξαλείφει τις ατέλειες και ακονίζει τις θαμπές λεπίδες όπου κι αν βρίσκεστε. Δεν είναι μια πέτρα τελειώματος για ωραία μαχαιροπίρουνα, αλλά είναι ένα άλογο εργασίας στο χωράφι ή στο κατάστημα.

Πλεονεκτήματα:

 • Μικρό και φορητό
 • Υπέροχο στο γήπεδο
 • Εξαιρετικό για τσεκούρια
 • Δεν χρειάζεται λάδι
 • Φτηνός

Καλύτερο φορητόΛάνσκι Πακ

Όταν έχεις τσεκούρι να αλέσεις

Το Lansky Puck είναι φθηνό, αξιόπιστο και τόσο μικρό που χωράει στην τσέπη σας. Ιδανικό για τσεκούρια και εργαλεία εργασίας.

Συμπέρασμα

ο Sharp Pebble Premium Whetstone είναι μια υψηλής ποιότητας Waterstone που κάθεται με ασφάλεια σε μια αντιολισθητική βάση από μπαμπού ενώ εργάζεστε. Η βάση είναι αδιάβροχη και δεν γλιστράει, επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στο να δώσετε προσοχή στη λεπίδα σας.

Ένας οδηγός ακονίσματος μαχαιριών συνοδεύεται από αυτό το σετ και διδάσκει τα βασικά της χρήσης ασβεστόλιθου, συμπεριλαμβανομένης της διαβροχής του νερού και της διαχείρισης της γωνιακής λεπίδας. Υπάρχει επίσης ένας οδηγός γωνίας στο κουτί για να σας διευκολύνει να κρατάτε τη λεπίδα σας στη σωστή γωνία.

Η υψηλότερη πλευρά του ασβεστόλιθου είναι πολύ μαλακή και είναι δύσκολο να αποκτήσετε ένα καλό γυαλιστικό σε μια λεπίδα. Η ανάγνωση του εγχειριδίου και η παρακολούθηση μερικών βίντεο βοηθά, όπως και η πρακτική. Αυτή η πέτρα ακονίσματος είναι κατάλληλη για μαχαίρια κουζίνας, μαχαίρια κυνηγιού, εργαλεία σκαλίσματος, ακόμη και μικρά τσεκούρια. Η πέτρα σας δίνει μια λεία λεπίδα και όλα τα εργαλεία για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ακόνισμα μαχαιριών.

Πιστώσεις — Η ομάδα που εργάστηκε σε αυτόν τον οδηγό

Συγγραφέας:

Τζόντι Όουαν είναι συγγραφέας τεχνολογίας και περιπέτειας σε εξωτερικούς χώρους. Βρείτε την Ίνσταγκραμ και αυτή δικτυακός τόπος.

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια για αγορές χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους μας. Μάθε περισσότερα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply