Αναθεώρηση Roborock S7 MaxV Ultra: Αυτοματισμός επόμενου επιπέδου

1
Αναθεώρηση Roborock S7 MaxV Ultra: Αυτοματισμός επόμενου επιπέδου

Πηγή: Adam Zeis

Αισθάνομαι ότι πριν από λίγο καιρό είχα το πρώτο μου ρομπότ με ηλεκτρική σκούπα. Μια φτηνή, χωρίς όνομα επωνυμία, λειτούργησε (κάπως) για τον καθαρισμό εδώ και εκεί. Δεν ήταν θεαματικό, και σίγουρα δεν είχε επιπλέον χαρακτηριστικά, και πολλές φορές το έβρισκα να περιφέρεται άσκοπα, να κάνει κύκλους ή ακόμα και να πέφτει από τις σκάλες μου. Μόλις ανακάλυψα το Roborock με το S5, είδα πραγματικά τις δυνατότητες των ρομποτικών κενού. Με το S7 MaxV Ultra, έχω φτάσει πολύ κοντά στην κορυφή του ρομπότ μου Έβερεστ. Στα 1399 $ αυτή η εγκατάσταση τέρας δεν είναι φθηνή. Αλλά η Roborock έχει πραγματικά πάει τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο, τόσο στον οικιακό αυτοματισμό … όσο και στην τιμολόγηση.

tl;dr

Roborock S7 MaxV Ultra

Το καλό

  • Απίστευτα εύκολο στη ρύθμιση
  • Ισχυρή εφαρμογή για κινητά
  • Ενσωματωμένη σφουγγαρίστρα
  • Ζώνες No-go/No-mop
  • Ατομικός καθαρισμός δωματίου

Το κακό

  • Το άδειασμα είναι ΔΥΝΑΤΟ
  • Απαιτεί κάποια συντήρηση
  • Καταλαμβάνει πολύ χώρο
  • Η δεξαμενή νερού μυρίζει
  • ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΟ

Ηλεκτρική σκούπα + σφουγγαρίστρα

Roborock S7 MaxV Ultra: Τα χαρακτηριστικά

Roborock S7 Maxv Ultra Dock

Πηγή: Adam Zeis

Έχετε ξαναδεί ένα ρομπότ να σκουπίζει με ηλεκτρική σκούπα. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε. Αλλά πιθανότατα δεν έχετε ξαναδεί ένα τέτοιο. Αν και οι αποβάθρες αυτόματης εκκένωσης είναι κάτι νέο, μέχρι τώρα, ήταν απλώς ένα μέτριο μπόνους. Στο παρελθόν χρησιμοποιούσα μόνο συσκευές χωρίς βάση, αλλά διαπίστωσα ότι αδειάζω τον κάδο σκόνης μόνο κάθε 2-3 κύκλους. Με το S7 MaxV Ultra, δεν έχω αλλάξει ακόμη τη σακούλα σκόνης από τότε που άρχισα να τη χρησιμοποιώ πριν από σχεδόν 3 εβδομάδες. Ο Roborock λέει ότι ορισμένοι χρήστες μπορούν να περάσουν έως και 7 εβδομάδες μεταξύ των αλλαγών. Μαζί με τη βόλτα υπάρχει μια ενσωματωμένη σφουγγαρίστρα (μια πραγματική σφουγγαρίστρα – περισσότερα για αυτό αργότερα) που επίσης παίζει όμορφα με τα καθαρά και βρώμικα ντεπόζιτα νερού στην αποβάθρα. Για κάποιον με σκληρό ξύλο που δεν θα μείνει καθαρό για περισσότερο από μια μέρα, αυτό είναι ένα τεράστιο μπόνους. Η βάση καθαρίζει μόνος της τη σφουγγαρίστρα και θα σας ενημερώσει όταν έρθει η ώρα να ανταλλάξετε αυτόν τον βρώμικο (και δύσοσμο!) κάδο με νερό ή σκόνη.

Το S7 διαθέτει σύστημα αποφυγής εμποδίων ReactiveAI 2.0. Ένας πολύ φανταχτερός τρόπος να πούμε ότι υπάρχουν λέιζερ που κρατούν το S7 μακριά από οτιδήποτε μπορεί να είναι εμπόδιο όταν είναι σε λειτουργία. Η χαρτογράφηση εντός εφαρμογής όχι μόνο σχεδιάζει τα δωμάτιά σας, αλλά προσθέτει και όποια έπιπλα βρει, διευκολύνοντας τον μελλοντικό καθαρισμό ζώνης ή σημείου. Η ενσωματωμένη σφουγγαρίστρα δεν σέρνει απλώς ένα ύφασμα από μικροΐνες όπως έκανε σε προηγούμενα μοντέλα, αλλά τώρα προσφέρει αυτόματη ανύψωση σφουγγαρίστρας και ηχητικό σφουγγάρισμα για να καθαρίσετε πραγματικά βαθιά.

Χάρτη μου, μωρό μου

Roborock S7 MaxV Εξαιρετικά έξυπνη χαρτογράφηση και καθαρισμός

Roborock S7 Maxv Ultra

Πηγή: Adam Zeis

Την πρώτη φορά που θα ενεργοποιήσετε το S7 MaxV Ultra (με την προϋπόθεση ότι έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία αποθήκευσης χάρτη), ο νέος σας βοηθός θα τρέξει μια πορεία γύρω από το σπίτι σας, αποφεύγοντας ελάχιστα εμπόδια και βρίσκοντας το δρόμο του ακόμα και στους πιο στενούς χώρους. Ενώ το κάνετε αυτό, θα χαρτογραφήσει με μαγικό τρόπο ολόκληρο το δωμάτιό σας (ή πολλά δωμάτια) σε πραγματικό χρόνο και θα σας δείξει μια γενική προβολή εντός της εφαρμογής. Λάβετε υπόψη ότι την πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, μπορεί να χρειαστεί λίγος περισσότερος χρόνος για να τρέξει, ενώ το S7 παίρνει τη γη, αλλά αξίζει τον κόπο, σας διαβεβαιώνω.

Μόλις ολοκληρωθεί ο αρχικός κύκλος, θα μπορείτε να μεταβείτε στον χάρτη (από τον οποίο μπορείτε να έχετε περισσότερους από έναν για κατοικίες πολλαπλών ορόφων) και να σημειώσετε τυχόν έπιπλα ή άλλα εμπόδια, καθώς και να τοποθετήσετε “εικονικούς τοίχους” και όχι – πηγαίνετε ζώνες. Αυτά είναι συνήθως μέρη που θέλετε να αγνοήσει η αυλή σας, στην περίπτωσή μου πράγματα όπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο μου κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ο χάρτης καθιστά επίσης αβίαστη τον επιλεκτικό καθαρισμό ζώνης ή τον καθαρισμό δωματίου με μερικά απλά χτυπήματα. Μαζί με τη βόλτα, υπάρχουν επιλογές για την ισχύ αναρρόφησης και την ένταση της σφουγγαρίστρας, και τα δύο προσαρμόσιμα σε διάφορα επίπεδα. Μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε να εκτελέσετε το S7 τη διαδρομή πολλές φορές εάν τα πράγματα είναι ιδιαίτερα βρώμικα. Μπορείτε να ξεκινήσετε έναν καθαρισμό με μη αυτόματο τρόπο ή εύκολα να προ-προγραμματίσετε μέσα από την εφαρμογή.

Το S7 κάνει θαυμάσια δουλειά όσον αφορά τον καθαρισμό (όπως θα έπρεπε!) που πραγματικά δεν αποτελεί έκπληξη. Ενώ οι περισσότεροι θα είναι λάτρεις των δυνατοτήτων ευθείας σκούπας, η σφουγγαρίστρα δεν είναι τίποτα για να χλευαστεί αυτή τη στιγμή. Σε αντίθεση με το S5 μου, το οποίο πραγματικά σέρνεται γύρω από ένα υγρό πανί από μικροΐνες, το S7 MaxV Ultra διαθέτει μια ηχητική σφουγγαρίστρα που ανυψώνεται αυτόματα που φαίνεται πραγματικά να καθαρίζει τα δάπεδά μου — κάτι που είναι το πρώτο για μένα. Δεν μισούσα τις προηγούμενες εκδόσεις αυτών των σφουγγαρίστρων, απλώς δεν έβλεπα τόσο μεγάλη αξία σε αυτές τις περισσότερες μέρες. Τώρα, βρίσκομαι να σφουγγαρίζω το πάτωμα σχεδόν τόσο συχνά όσο σκουπίζω με ηλεκτρική σκούπα μόνο και μόνο επειδή το S7 κάνει πολύ καλή δουλειά. Λάβετε υπόψη ότι εννοώ εξαιρετική δουλειά για ένα ρομπότ – αυτό σίγουρα δεν αντικαθιστά το σφουγγάρισμα του δαπέδου σας με το χέρι. Το καλύτερο μέρος του πακέτου είναι ότι δεν χρειάζεται να προγραμματίσω εκ των προτέρων για να σφουγγαρίσω. Δεν υπάρχει εξάρτημα σφουγγαρίστρας για να φορέσω (παραμένει συνεχώς) και δεν χρειάζεται να ανησυχώ για την εύρεση ενός καθαρού πανιού ή για το γέμισμα δοχείων. Το S7 προετοιμάζεται με καθαρό νερό και είναι έτοιμο να ξεκινήσει αμέσως. Και όταν τελειώσει, η σφουγγαρίστρα καθαρίζεται και είναι έτοιμη να πάει άλλον έναν γύρο.

Ένα από τα μεγάλα υπερσχεδιασμένα μπόνους του Roborock S7 MaxV Ultra είναι η ενσωματωμένη κάμερα με δυνατότητες βιντεοκλήσεων. Θα έχω ποτέ έγκυρο λόγο για να καλέσω το bot μου μέσω βίντεο; Απίθανος. Μου αρέσει που είναι ενσωματωμένο; Απολύτως! Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, για παράδειγμα, μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να συνεδριάζουν στο Fido κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής μέρας.

Τέτοιες εξυπνάδες!

Αυτόματο άδειασμα και καθαρισμός Roborock S7 MaxV Ultra

Ίσως το μεγαλύτερο σημείο πώλησης αυτής της ρύθμισης σχεδόν 1400 $ είναι οι δυνατότητες αυτόματης εκκένωσης. Δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για το άδειασμα του κάδου σκόνης αφού τρέξετε μία ή δύο φορές. Τώρα μπορείτε να αντέξετε σχεδόν 7 εβδομάδες (ίσως περισσότερες;) χωρίς να αλλάξετε τη σακούλα σκόνης και για το μεγαλύτερο μέρος δύο εβδομάδων χωρίς να σκέφτεστε τόσο το καθαρό νερό. Και όταν έρθουν αυτοί οι χρόνοι, χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να πετάξετε το βρώμικο νερό, να γεμίσετε το καθαρό δοχείο και να αντικαταστήσετε τη σακούλα σκόνης με μια νέα. Το να έχεις την αποβάθρα να κάνει την κυριολεκτικά βρώμικη δουλειά είναι μια πραγματική εξοικονόμηση χρόνου. Βρίσκω τον εαυτό μου να τρέχει το vac μου σχεδόν κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το αν χρειάζεται πραγματικά ή όχι γιατί … καλά, γιατί όχι;

Καταλαμβάνει επίσης πολύ χώρο. Εάν είχατε ποτέ στο παρελθόν ένα ρομπότ με ηλεκτρική σκούπα, ξέρετε ότι έχει ένα αξιοπρεπές αποτύπωμα, αλλά συχνά μπορεί να γλιστρήσει σε μια γωνία ή κάτω από ένα τραπέζι και να είναι εκτός οπτικού πεδίου και εκτός νου. Όσον αφορά το Roborock S7 MaxV Ultra, θα χρειαστεί να έχετε άφθονο χώρο για αυτό το θηρίο μιας εγκατάστασης. Μπορείτε ακόμα να το τοποθετήσετε σε μια γωνία ή κάτω από ένα τραπέζι, απλά πρέπει να είναι μια μεγαλύτερη γωνία ή τραπέζι.

Ανέφερα ότι οι διαδικασίες εκκένωσης και καθαρισμού είναι ΔΥΝΑΤΕΣ. Λοιπόν, είναι ΔΥΝΑΤΑ. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όταν ένα πράγμα ρουφάει αέρα και αηδία από ένα άλλο πράγμα με αρκετή δύναμη, θα είναι δυνατό, αλλά ναι. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ. Ευτυχώς, είναι μόνο λίγα δευτερόλεπτα στο τέλος του κύκλου όταν συμβαίνει, αλλά μην νομίζετε ότι είναι κάτι που θα περάσει απαρατήρητο.

Απλώς λειτουργεί

Roborock S7 MaxV Ultra: Αυτό που μου αρέσει

S7 Maxv Ultra

Πηγή: Roborock

Προφανώς, υπάρχουν πολλά που σας αρέσουν εδώ, αλλά αυτό είναι που περιμένετε όταν αγοράζετε μια ηλεκτρική σκούπα που κοστίζει όσο ένα ολοκαίνουργιο φορητό υπολογιστή ή eBike, σωστά; Το να έχετε τη βάση αυτόματης εκκένωσης είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που ποτέ δεν ξέρετε ότι χάνετε όταν δεν την έχετε. Ποτέ δεν με πείραζε να πρέπει να αδειάζω τον κάδο σκόνης στα άλλα μου vac κάθε λίγους κύκλους, αλλά τώρα είναι τόσο υπέροχο να το αφήνω να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα και να μην χρειάζεται να το σκέφτομαι. Μετά από βδομάδες και ακόμα δεν έχω αδειάσει τον κάδο σκόνης.

Υπέροχο είναι και το αναβαθμισμένο ηχητικό σφουγγάρισμα. Για πρώτη φορά, μπορώ να πω ότι η δουλειά της σφουγγαρίστρας αξίζει πραγματικά να γίνει, όχι απλώς μια εκ των υστέρων σκέψη. Παλιότερα δεν ανησυχούσα για το σφουγγάρισμα με το S5 μου —ή θα σφουγγάριζα χειροκίνητα αφού έτρεχε — αλλά τώρα ανυπομονώ να δω πόσο ωραία κουμπώνουν τα δάπεδά μου μετά από έναν έντονο καθαρισμό.

Τσουχτισμένος; Κάπως

Roborock S7 MaxV Ultra: Τι δεν μου αρέσει

Roborock Mop Dirty

Πηγή: Adam Zeis

Εκτός από τον μεγαλύτερο παράγοντα, τη δύσκολα καταπιούμενη τιμή, δεν υπάρχει ούτε ένας τόνος δεν αρέσει με το S7 MaxV Ultra. Ένα από τα κύρια παράπονά μου είναι το πόσο δυνατό είναι το άδειασμα και το πλύσιμο με σφουγγαρίστρα. Τεράστια συμφωνία; Όχι πραγματικά, αλλά σας κάνει να σκεφτείτε λίγο πριν ξεκινήσετε την ηλεκτρική σκούπα. Για εκείνους που συνήθως αυτοματοποιούνται όταν είναι έξω από το σπίτι, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά αν είστε τύπος εργασίας από το σπίτι ή θέλετε να καθαρίσετε ενώ κάθεστε στον καναπέ, είναι κάτι που Θυμήσου.

Ένα άλλο θέμα που αντιμετώπισα, το οποίο ευτυχώς δεν θα είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζω πολύ συχνά, είναι η έντονη βρώμα της δεξαμενής βρώμικου νερού. Φαντάζομαι ότι αυτό είναι μόνο από το βρώμικο νερό που κάθεται για εβδομάδες κάθε φορά και θα μπορούσε ενδεχομένως να αποφευχθεί από πιο συχνές αλλαγές, ωστόσο. Το Roborock βγάζει ένα διάλυμα καθαρισμού που είπαν ότι μπορεί να βοηθήσει με τη μυρωδιά, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

Επίσης, κάτι που πρέπει να σημειώσετε, ενώ η σφουγγαρίστρα καθαρίζεται μόνη της, εξακολουθεί να απαιτεί λίγη προσοχή για να τη διατηρείτε τακτοποιημένη. Αναμφίβολα έγινε κάπως καυστικό τις τελευταίες εβδομάδες. Υπήρχε αρκετή συσσώρευση στο εσωτερικό της αποβάθρας που έπρεπε να καθαρίσω μερικές φορές. Προφανώς, αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί 100% και είναι έτη φωτός καλύτερο από τον καθημερινό καθαρισμό ή μετά από κάθε κύκλο, αλλά ήταν ακόμα ένας πόνος να θυμόμαστε μερικές φορές πριν ξεχειλιστεί από ωμό.

Το S7 MaxV Ultra καταλαμβάνει επίσης πολύ περισσότερο χώρο από άλλα, solo robo-vacs. Θα χρειαστείτε αρκετό χώρο στο δάπεδο για να τοποθετήσετε ολόκληρη τη διάταξη, και πιθανότατα κάπου λίγο μακριά από το οπτικό πεδίο (όπως σε μια γωνία ή κάτω από ένα τραπέζι).

Συμπέρασμα

Roborock S7 MaxV Ultra: Το συμπέρασμα

Όπως είπα προηγουμένως, είχα μερικά διαφορετικά robo-vacs τα τελευταία χρόνια. Δεν ήμουν ποτέ πραγματικά απογοητευμένος με την απόδοση κανενός από αυτούς. Μόλις άρχισα να χρησιμοποιώ το S7 MaxV Ultra συνειδητοποίησα πραγματικά τις δυνατότητες των ρομποτικών κενού και πόσο πραγματικά αυτόνομες και αυτόνομες μπορούν να είναι. Μπορώ να εκτελώ κύκλους καθαρισμού — σκούπα με ηλεκτρική σκούπα και σφουγγάρισμα — χωρίς να χρειάζεται να ανησυχώ για το άδειασμα του κάδου σκόνης ή το γέμισμα του δοχείου σφουγγαρίστρας πριν από κάθε κύκλο.

Είναι τέλειο; Όχι. Είναι κοντά; Απολύτως. Εκτός από τα λίγα μικρά προβλήματα που αντιμετώπισα, το S7 MaxV Ultra είναι ένα πραγματικό θηρίο του κενού. Το ηχητικό σφουγγάρισμα είναι μια πραγματική αλλαγή του παιχνιδιού, και το να έχετε έτοιμο καθαρό νερό και έναν κάδο σκόνης το κάνει πραγματικά ένα κενό σκούπας που θα ερωτευτείτε. Ωστόσο, η κατάποση της τεράστιας τιμής θα είναι ο πιο ενοχλητικός παράγοντας για πολλούς ανθρώπους

Το Roborock S7 MaxV Ultra θα είναι σύντομα διαθέσιμο από τη Roborock και άλλους λιανοπωλητές για $1399 USD.

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια για αγορές χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους μας. Μάθε περισσότερα.

Leave a Reply